HILGARD LANGUAGE SCHOOL
C/ Astúries 48, baixos, 08012 Barcelona Tel. 93 217 98 56 Fax. 93 368 39 75
PUBLICACIONS
 
 

El Llibre de les Bèsties:

el llibre de les besties

Aquesta és una deliciosa adaptació juvenil de la clàssica faula de Ramon Llull. En un intent d’imitar el progrés dels homes i triar un rei en unes eleccions, la guineu Na Renard fa tots els possibles perquè sigui coronat el lleó, creient que aquest és el millor candidat. Però en veure que després no l’escull en seleccionar els seus consellers, trama un complot per enderrocar-lo i proclamar l’elefant rei de les bèsties.

Una novel·la recomanable tant per joves en edat de batxillerat com per adults, que a través de l’estructura d’una comèdia plena d’aventures fa un passeig pels pitjors crims de la corrupció política. L’obra està bellament il·lustrada a principi de cada capítol amb els dibuixos de Hatice Aksüt, i compta d’una guia de lectura per debatre a classe els temes jurídics i democràtics que hi apareixen.

Per descarregar dos capítols de l'obra en format PDF heu de clicar la imatge.

   

Vuit Trobadors:

vuit trobadors

Una novel·la de terror amb personatges històrics, situada en la Provença del segle XII. Narra el viatge d’una poetes a l’illa on estiuegen els ducs d’Aquitània, amb l’afany de participar en un torneig líric que aquells han organitzat. Un d’aquests trobadors, Bernat de Ventadorn, hi acudeix per recuperar un amor de joventut que havia mantingut amb la filla del duc, Leonor d’Aquitània, i es pregunta si després de tants anys l’haurà oblidat. El que cap d’ells sospita és el que l’illa els reserva i que els seus dies d’estada es convertiran en una persecució per a la supervivència.

Vuit trobadors és una novel·la de tensió creixent amb escenes cada vegada més fortes, sense deixar en cap moment de ser literària. La llum dels seus protagonistes contrasta amb el mal del castell, que els conduirà en un laberint que depassa l’element fantasmagòric. Recomanada als amants dels relats de Poe i de Lovercraft, així com dels llibres d’Agatha Christie.

Per descarregar dos capítols de l'obra en format PDF heu de clicar la imatge.

   

Aitor, el gegant afortunat:

aitor el gegant afortunat

Novel·la de fantasia ambientada en la història de l’art i el pensament europeus des del segle XVI fins al segle XIX. Explica els viatges d’un gegant basc a la recerca del sentit de la vida i el seu desengany amb la societat, primer per témer la seva diferència i posteriorment en clamar que ni tan sols existeix. En conèixer la seva tieta Baba Iaga, l’Aitor descobrirà que en realitat viu a un món imaginari i haurà de triar entre el confort d’una vida familiar o bé complir amb el que ell creu que és el seu deure. Acompanyat per una ovella que parla, coneixerà personatges tals com el Lazarillo de Tormes, el Quixot i Sancho Panza, o bé Flordeneu i Guifré el Pilós.

L’obra indaga en el sentit de la novel·lística i en l’aproximació a la divinitat i al destí i qüestiona el paper dels herois i de les trames previsibles, amb un protagonista que fa i alhora que dubta de tot. És, per tant, un llibre profundament espiritual, indicat pels amants de la novel·la fantàstica amb la intencionalitat literària d’un Michael Ende o d’una Ursula K. Le Guin.